Viren er et aktivitets – og samværstilbud for voksne borgere med udviklingshæmning jf. Servicelovens § 104.

Tilbuddet henvender sig til personer med forskelligartet funktionsniveau. Der tages udgangspunkt i den enkeltes formåen.

Viren består af 2 basisgrupper

Et af Virens kendetegn er, at personalet er sammensat af en bred vifte af forskellige fagligheder inden for såvel det pædagogiske, som det håndværksmæssige fag.

Gennem fællesskab opnås arbejdsgælde og engagement. Vi respektere det enkelte menneske, giver medindflydelse, ligeværd, rummelighed og bestræber os på at humor præger hverdagen.

I det pædagogiske arbejde tages der udgangspunkt i det enkelte menneskes ressourcer, udvikling og behov. Der arbejdes ud fra individuelle delmål.

Aktiviteter:

Motion:

Viren tilbyder motion/træning under kyndig vejledning og i trygge rammer. Motion kan være mange ting, og vi er, her på Viren, så heldige, at ligge inde med et dejligt stort motionsrum, med masser af forskellige motionsredskaber. Der er lavet forskellige motionshold, som er tilpasset, hvad borgerne ønsker. Træningen foregår til høj musik efter borgernes ønske, så alle kan medbringe deres egne cd’er.

I forhold til god hygiejne, vil der være mulighed for at tage et bad efter endt træning. Det vil være en fordel at have træningstøj/skiftetøj med

Motion kan også være en gåtur i de dejlige omgivelser der er i Hammer Bakker.

Natur:

Det overordnede mål med naturprojektet er at arbejde ud fra ”fra jord til bord” og fremstille kreative ting af de materialer der bliver samlet sammen på ture ud i naturen. Vi er så heldige at vi har et dejligt udekøkken hvor vi kan benytte rygeovn, og lave mad over bål.

Efter en dejlig tur i skoven, kan der f.eks. være blevet samlet svampe, bær og frugter som efterfølgende tørres, fryses og tilberedes. Eller der kan samles ting på stranden som rav, strandskaller, sten og drivtømmer som bruges til fremstilling af forskellige kreative projekter.

Der lægges vægt på at ture ud i naturen skal bidrage med en masse gode indtryk og oplevelser sammen.

Musik:

På Viren spilles der næsten dagligt musik. Der spilles på akustisk guitar, og der bliver sunget godt med på alle de mange sange borgerne er med til at ønske. Musik kan også være en fødselsdagssang til morgenkaffen, sang og musik ved bålet.

Den akustiske musik kan spilles alle steder ude som inde, og der er ingen antal på hvor mange der kan deltage. Nogle gange er der en lille gruppe der deltager og andre gange mange. Man kan enten synge med eller bare være med på en lytter.

Kreativ værksted:

På Viren har vi et dejligt stort kreativt værksted, som bliver benyttet flittigt. Her kan alle komme ind og lave både stor og små kreative påfund. F.eks. male, sy, lave glas, strikke, hækle m.m.

Computer:

Her kan man opleve og blive inspireret til at bruge PC, Tablet og smartphone i hverdagen.
IT er for alle, hvad enten du har lyst til at blive underholdt eller blive bedre til at læse, skrive og regne. Vi står parate til at hjælpe dig, hvad enten det er til at søge oplysninger på nettet, finde spændende og lærerige sider på YOUTUBE.