6 måneders praktik 2018

Dagcenter Virkelyst – arbejdsliv og øvebaner, som praktikplads.

Virkelyst er et samværs og aktivitets tilbud i Nørresundby for voksne med forskellige former for udviklingshæmning. Tilbuddet er delt i fire borgergrupper som alle sammen arbejder ud fra fagbegrebet ”Livskraft”.
At være studerende på Virkelyst er både spændende, sjovt og udfordrende. Dagene er aldrig ens, og de er altid sjove og derudover også dilemmafyldte. I arbejdet med borgerne i denne målgruppe støder vi på en masse udfordringer, dilemmaer og faglige problematikker. Vores arbejde består i at skabe både samvær og aktiviteter, så alle borgerne kan indgå heri.
Som studerende er der plads til undren, spørgsmål og refleksion. Derudover er både borgere og kollegaer modtagelige og åbne for nye øvebaner og andre synspunkter.

Personligt har jeg været rigtig glad for det halve år jeg har været på Virkelyst. Jeg har været udfordret, på samme tid med at jeg også har følelsen af at have bidraget med noget. Jeg ville ikke have været oplevelsen, borgerne og kollegaerne foruden.
Alt i alt en god praktikplads.
Skrevet af Anna Beate, 2. Praktik.

7 ugers praktik 2018

Mine 7 ugers praktik på Virkelyst, har både givet mig en bredere viden og indforståelse for denne borgergruppe. Samtidigt har jeg fået mere selvtillid og har lært nye sider af mig selv, ift. interaktion med borgerne. Dette skyldes mine støttende og gode kollager, som har givet mig mulighed for selvstændighed og ansvar i det daglige arbejde. Men som altid har stået klar med et svar, råd eller vejledning, når der er opstået problematikker eller jeg har stillet mig undrende.

Humøret er altid højt på Virkelyst, hvilket skyldes det dygtige personale samt de fantastiske borgere, som er utrolig livsbekræftende og lærerige.

6 måneders praktik 2013

Det er min første styrkeprøve med dette område og jeg har ikke fortrudt et øjeblik. Da jeg begyndte min praktik stod Virkelyst overfor en omstrukturering, der betød at to kulturer skulle arbejde sammen for første gang. For mig har det været en positiv udfordring, fordi de 2 kulturer har vær deres bud på pædagogiken, hvilket konstant har tvunget mit til refleksion.
Men udover det har jeg haft nogle gode og støttende kollegaer, der altid er klar med råd og vejledning.

Min vejleder har giver mig den mulighed for selvstændighed og ansvar, som jeg har haft brug for, i udviklingen af min pædagogiske praksis.

Men vigtigst af alt er her nogle helt fantastiske borgere, som er så livsbekræftende og lærerige.

Det har været et godt ½ år som jeg vil tænke på med glæde.
Nina.